Besøgsstatistik på din hjemmeside (Classic)

BEMÆRK. Flere nylige afgørelser i EU finder, at brugen af Google Analytics i EU er ulovlig, grundet USAs masseovervågning. Der er forlydender om, at også Tyskland, Nederlandene og flere andre EU-lande snart vil følge trop og udstede bøder til firmaer, der anvender Google Analytics. Det er altid dit ansvar som hjemmesideejer at overholde gældende lovgivning på din hjemmeside. Der findes en del andre værktøjer til hjemmesidestatistik, som også kan ses i denne vejledning. Lær mere om dit juridiske ansvar her. (Opdateret 15. januar 2022).

Et rigtig godt værktøj til at føre statistik over din hjemmeside er Google Analytics. For at bruge dette, skal du Oprette en Google Analytics-konto ved Google. Derudover er Google Analytics smart, fordi den kan fortælle dig, hvis du har broken links på din hjemmeside (Fejl 404 - Not Found), og den kan fortælle dig, hvis din hjemmeside går ned.

Mulige alternativer til Google Analytics kan du se nedenfor. Så længe, at dit analyseværktøj kan indsættes vha. kode i hjemmesidens <head> tag, så skulle det virke med Bricksite.

Hotjar
Woopra

HUSK at overholde lovgivningen. Uanset statistikværktøj har du et delt dataansvar sammen med den udbyder, du bruger til indsamlingen. Google Analytics, Hotjar, Woopra, o.a., lægger en eller flere cookies af typerne Statistik og indsamler/sporer slutbrugerens persondata, når du indsætter et analyseværktøj på din hjemmeside. Det er lovpligtigt indsætte et Cookiebanner og en Cookiedeklaration; og det er anbefalelsesværdigt lave en Privatlivspolitik/Persondatapolitik på din hjemmeside, samt underskrive en databehandleraftale med Google, Hotjar, Woopra, o.a.

Gå ind på Google Analytics og Log Ind (eller Tilmeld Dig, hvis du ikke er oprettet endnu).

Udfyld de oplysninger og rettigheder, som du bliver bedt om i løbet af opsætningsprocessen. Husk at vælge det korrekte land under registreringen, så du er beskyttet af GDPR og omfattet af Googles europæiske databehandleraftale.

Kontonavn. Vælg et sigende navn til kontoen. Hvis du administrerer hjemmesider for flere personer, så kald kontoen fx Kundens Navn. Kontoen kan indeholde flere Ejendomme, hvilket vi sige firmaer eller hjemmesider.

Ejendomsnavn. Her skriver du fx forretningens navn fx Testfirma ApS. Ejendommen kan indeholde flere hjemmesider, fx både eksempel.dk og eksempel.com. Navngivningen betyder ikke så meget, men det er smart at være påpasselig, så du kan finde rundt i det, hvis du har mange firmaer og hjemmesider.

Vælg nu en platform. Da du formentlig kun har en hjemmeside, så vælg Web.

I vinduet Opret Datastrøm udfylder du oplysninger om din hjemmeside.

Websitets adresse. Husk at vælge https://. Vi anbefaler, at man skriver sit domæne uden www..
Navn på stream. Her skriver du navnet på hjemmesiden på en måde, som hjælper dig med at genkende den.

Hvis du har forbundet flere domæner til den samme hjemmeside inde på Mit Bricksite, så viderestiller vi automatisk alle dine domæner til hoveddomænet, du har valgt. Du skal derfor sørge for at registrere hoveddomænet under Websitets adresse. Subdomæner på samme domæne registreres automatisk, så du skal kun skrive hoveddomænet.

Du kan vælge at oprette flere datastrømme efterfølgende. Det er ikke nødvendigt at oprette flere datastrømme, hvis du har subdomæner — også selvom subdomænet ligger ved en anden udbyder end Bricksite.

Under Vejledning i tagging trykker du på Tilføj nyt tag på siden og dernæst vælger du Globalt websitetag (gtag.js).

Kopier koden på knappen øverst til højre.

Log ind på din hjemmeside hos Bricksite

Gå til Administration til Scripts

Indsæt den kopierede kode i feltet (dette gør du med de indbyggede genvejstaster i dit operativsystem) under fanen Alle Sider Før </head>.

BEMÆRK. Du har formentlig allerede fulgt vores vejledning for at indsætte CookieBot eller CookieFirst på din hjemmeside. Det er meget vigtigt, at du indsætter koden fra Google Analytics under koden fra CookieBot/CookieFirst (eller kode fra lignende cookieværktøjer), for ellers vil cookies ikke blive blokeret korrekt.

Afslut med et tryk på Gem og Luk.

Se Statistikken.

Din hjemmesides statistik kan ses på dit Dashboard inde i Google Analytics. Det tager op til 48 timer, før statistikken vises. Statistikken kan ikke vises fra før det tidspunkt, at du registrerede dig.