Hvad er et Favicon, og hvordan ændre man det?

Et favicon, er det lille ikon du ser i hver fane øverst i din browser. Typisk er det din hjemmesides logo.

Krav

Et favicon er meget lille, så vælg et simpelt ikon, uden for mange små detaljer, som kan ses selvom det er meget småt.
Billedet skal være kvadratisk og vises de fleste steder kun som 32 x 32 pixel i formaterne PNG, GIF eller JPG.
Tænk på at filen ikke må fylde ret meget. Prøv at holde fil-størrelsen på under 50kb.

Indsæt Favicon

Gå ind på Hjemmeside indstillinger, du finder det i højre hjørne ved tandhjul ikonet.

I menuen her kan du se menuen Favicon, vælg replace og indsæt så dit ikon.
Husk at trykke Gem Indstillinger.
Du kan se og test ikonet ved at udgive din side.

BEMÆRK. Faviconet vises kun på den udgivne version af hjemmesiden.

Redskaber du kan bruge til at lave et Favicon.

Favicon Generator (eksternt link)
Dan's Tools Favicon Generator (eksternt link).

Opdateret den: 02/08/2022