Webshop - Tag Mod Betaling (Classic)

PayPal eller Betalingskort?

I Bricksite Classic har du to muligheder: PayPal og/eller ePay (produktet har skiftet navn til Bambora PRO+. Du køber det gennem Worldline). Du kan vælge mellem at tage mod en eller begge dele samtidigt. Det er op til dig, og hvad dine kunder foretrækker.

Det er et spørgsmål om omsætning, hvad du vælger. Du kan også køre med begge dele og fx have PayPal som backup. Hvis du har en høj omsætning, så husk at du kan ansøge PayPal om Merchant Status og derved få reduceret dine transaktionsgebyrer. PayPal tager ikke abonnement, men de opkræver derimod høje transaktionsgebyrer. Omvendt er transaktionsgebyret ved Worldline en del lavere, men du betaler samtidigt et årsabonnement på 1500 kr. Du må derfor sætte dig ned og foretage en overslagsberegning for, hvad der bedst kan betale sig. Du skal derudover tænke over, hvilke korttyper du ønsker at acceptere. PayPal accepterer kun internationale korttyper (herunder VisaDankort, Visa og Mastercard), men tager ikke mod det rene Dankort uden Visa-logo. Omvendt kan du ved Worldline tage mod alle de korttyper, du har lyst til, og derudover også MobilePay Online. Worldline tager dog ikke mod alle korttyper. Visse korttyper, såsom Dankort og Forbrugsforeningen, kræver ekstraaftaler med Nets udover aftalen med Worldline.

PayPal

Visa
Visa co-brandede kort (herunder VisaDankort)
Mastercard
Mastercard co-brandede kort
Maestro (landeafhængigt)
American Express
Discover
Diners Club
PULSE
JCB
Enroute

Worldline

Worldline Bambora PRO+ tager mod alt ovenstående, og derudover også følgende betalingsformer:

Dankort uden Visa-logo (tilkøb, kræver aftale med Nets)
Forbrugsforeningen (tilkøb, kræver aftale med Nets)
UnionPay
MobilePay Online (tilkøb)
PayPal
Kredittjenester (fx Klarna, ViaBill)
Kontooverførselstjenester (fx Danske Netbetaling, iDEAL)

Dankort og Forbrugsforeningen

Det kræver en særaftale med Nets at tage mod Dankort og Forbrugsforeningen. Dankort er over tid blevet mindre konkurrencedygtigt og dyrt at tage mod. Dankort har som konsekvens pr. 01/01/2022 lavet om på prismodellen, så det fremadrettet bliver billigere at tage mod Dankortbetalinger. Det koster nu hverken oprettelsesgebyr eller årsabonnement, og du betaler kun 0.32% af transaktionssummen. Det kan derfor igen betale sig at tage mod Dankort, såfremt dine produkter ligger i den billige ende, da der ikke er fastsat en øvre grænse på transaktionsgebyrets størrelse. PayPal har en øvre grænse på 84 kr. i gebyr pr. transaktion.

Priser & Gebyrer

Det kommer an på en beregning fra din side, om det kan svare sig i din unikke situation at bruge tid og penge på at have en rigtig indløsningsaftale til betalingskort gennem Worldline. Prisen for at tage mod især de internationale betalingskort er pga. EU-regulering faldet betragteligt over de seneste par år, så det kan efterhånden godt betale sig, fordi PayPals gebyrer ikke har udviklet sig over en årrække.

PayPal

Betalingsindløsning

Som det eneste alternativ til PayPal har vi en integration med Worldline Bambora PRO+. Her betaler du et fast abonnement + transaktionsgebyrer. I øjeblikket er de første 250 betalinger/md. uden transaktionsgebyr.

Bemærk, at du sagtens kan have en indløsningsaftale gennem andre firmaer og sætte det op gennem din Wordline-bruger. Bemærk dog, at du stadig skal betale abonnement ved Worldline, så det er ofte billigst blot at bruge Worldlines egen indløsningsaftale. Worldline integrerer med Nets og Clearhaus (anskaffes separat).

Mobilepay

Bambora har et tilkøb, hvor du kan tage mod MobilePay. Du betaler et månedligt abonnement + et transaktionsgebyrer. MobilePay understøtter også Dankort, så du kan gøre dette i stedet for at have din egen indløsningsaftale med Nets.

BEMÆRK. Du udelukker udenlandske kunder fra at bruge din webshop, hvis du vælger kun at tage mod MobilePay.

Sådan Kommer Du I Gang

Du skal have et domænenavn for at have en webshop. Det kan du købe gennem Bricksite her.

Du skal have et Classic Pro-abonnement på din hjemmeside ved Bricksite for at kunne bruge webshopmodulet.

Du skal have et CVR-nr. Derudover skal du momsregistreres, såfremt du har en forventet omsætning over Skattestyrelsens beløbsgrænse. Husk derudover, at hvis du sælger til andre lande end Danmark, så skal du også finde ud af, om du skal moms-/importregistreres i disse lande. EU har en VAT One-Stop-Shop (OSS) løsning til fordeling af momsen ved EU-salg. Særligt kan der nævnes Norge, som har stramme momsregler ved salg fra udlandet til norske kunder.

For at dine kunder kan betale med betalingskort på din hjemmeside, skal du have en aftale med en indløser. Det er din indløsningsaftale, der afgør, hvilke betalingsformer der kan bruges til betaling på din hjemmeside. Worldline tilbyder Bambora PRO+, som du kan ansøge om her (scroll ned i bunden af siden).

Mange indløsere stiller krav til dine handelsbetingelser. Hvis du ønsker at tage mod Dankort, så skal dine handelsbetingelser fremgå på dansk, da Nets ellers afviser din ansøgning. Du kan generere et sæt standardhandelsbetingelser her, hvor du blot vælger alt, der er relevant for din virksomheds salg, og så genererer systemet automatisk handelsbetingelserne for dig. Husk også på, at handelsbetingelserne skal overholde lovgivningen, herunder særligt ift. Fortrydelsesret, Reklamationsret, kortgebyrer, geoblokering, o.a.

Opret en PayPal Merchant Account.

Aktiver Classic Webshop:

Aktiver kreditkortlogoer/PayPal-logo under Quick Links
Aktiver Indkøbskurven; også under Quick Links

Opsætning af Betalingsformer

PayPal — Standalone eller gennem Worldline

Hvis du blot tager mod PayPal (standalone), så bare sæt flueben i PayPal-integration og indtast emailadresse fra din PayPal Merchant Account.
Hvis du derimod tager mod PayPal gennem Worldline, så skal du ikke sætte hak i den boks, men derimod vælge ePay og sætte hak ud for PayPal derunder i stedet for.

Worldline

Indtast dit Merchant ID fra Worldline Bambora PRO+ i modulet Webshop under ePay
Kopier MD5-nøglen fra Bricksite og indsæt på din Worldline-bruger. Du finder MD5-nøglen under: Katalog og Webshop > Webshop > Indstillinger > Betalingsformer, online > ePay
Tilføj følgende IP-adresser inde i dit Worldline-interface under API > Adgang:

178.33.221.84
147.135.129.10

Kortgebyrer

Bemærk, at det er ulovligt at overvælte kortgebyret på dine privatkunder inden for EU/EØS, så Tillægspris skal stå til 0,00 kr. Du kan styre gennem Worldline, om du ønsker at overvælte betalingsgebyrer for firmakort og betalingskort udstedt uden for EU/EØS.