Links - Inline Tekstlink

Link fra Tekst (Inline Link)

Du kan linke fra elementtypen Afsnit / Body med inline tekstlinks. Vær påpasselig med, at det kan være svært at ramme tekstlinks fra en mobiltelefon, så sørg for, at skriftstørrelsen er stor nok; særligt hvis du har planer om at overholde Webtilgængelighedsdirektivet.

Hvis du omdøber en side, så skal du selv manuelt gå alle links igennem og opdatere dem. Vi anbefaler af denne årsag, at du indsætter knapper i stedet for inline links, og benytter den indbyggede Link til...-funktion i stedet for, som automatisk opdaterer links.

Rediger et element af typen Afsnit / Body.

Dobbeltklik på teksten. Der kommer nu en avanceret redigeringsmenu frem.

Markér det/de ord, som skal laves om til et tekstlink.

Klik på Link knappen nederst til højre i redigeringsmenuen for at åbne Link-menuen

TIP. Sørg for at vælge https:// i oversigten, så du dirigerer slutbrugeren til en sikker hjemmeside.

Indtast dit ønskede link i URL feltet og afslut med OK, når du er tilfreds. Husk at Udgive hjemmesiden efterfølgende, for at få dit nye link frem!

Inline Mail og Telefon links

Hvis du i stedet for et almindeligt link gerne vil indsætte et Mail eller Telefon link som dine besøgende kan klikke på for at sende en mail eller ringe til, kan du gøre følgende:

Åben Link-menuen som vist ovenover, og vælg et link af typen <other>

Indsæt enten din mailadresse eller dit telefonnummer med hhv. mailto: eller tel: foranstillet

Et email link indsat. Husk at skrive mailto: foran!

Et telefon link indsat. Husk at skrive tel: foran!

Mail link kan efterfølgende redigeres yderligere, så der automatisk indtastes et emne og en besked når der klikkes på linket

Opdateret den: 15/04/2024