Forskellen på et brick.site domæne og et almindelige domæne (.dk, .com, .eu...)

Skal du vælge et brick.site domæne, eller et almindeligt domæne?

Der er relativt stor forskel på de to "domæner".

Hvis din hjemmeside ligger på et "din-hjemmeside".brick.site domæne, så ligger det faktisk på det man kalder et sub-domæne.
Det betyder, at dit egentligt domæne hører under "brick.site" og deler "adresse" med alle andre brugere på dette domæne.

Herimod vil du med et almindeligt domæne, eksempelvis: "din-hjemmeside.dk", vil være på din egen adresse.

For at komme frem på Google (SEO) er det en fordel, men ikke et krav at have sit eget domæne.
Så det afhænger ligeledes af dine ambitioner og planer med hjemmesiden.

Hvis du er fint tilfreds med at komme på Google's side 4 og at din hjemmeside slutter med ".brick.site" så er det jo helt perfekt at være på gratis-versionen.

Premium eller gratis?

Men hvorfor så ikke bare tage begge "domæner"?

For at få et .dk eller .com domæne, skal du:

1) Være Bricksite Premium bruger, for at få låst op for de muligheder du skal bruge
2) Du skal eje et domæne (gratis første år med Premium)

Det er derfor ikke muligt både at være gratist og have eget domæne tilknyttet, og i sidste ende handler det altså om, hvor seriøs og ambitiøst du er med din hjemmeside..

DNS, 301 redirects og Mail

Når du ikke ejer hoveddomænet, har du heller ikke mulighed for at styre DNS indstillingerne, oprette en mail-konto eller lave 301-redirects af sider.
Det kræver at du ejer domænet, for at det bliver muligt.

Derudover er der en masse muligheder som bliver låst op med et Premium abonnement, foruden at du får dit eget domæne.
Eksempelvis kan du lave dine egne 404-sider og fjerne Bricksite banneret i bunden af hjemmesiden.

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet, men hvis du har mulighed for at drive en professionelle hjemmeside ($), vil vi altid anbefale dig, at få dit eget domæne tilkoblet.

Skriv gerne til vores support, hvis du vil drøfte hvad der er bedst for dig.

Opdateret den: 23/01/2023