Opret SEO på hver underside
Forklaring af hvert felt
Billedtekster (Alt Text)
Gode SEO Råd

SEO i Classic
SEO på sideniveau i Classic

Opret SEO på hver underside

SEO står for Seach Engine Optimization, eller på dansk, Søgemaskineoptimering. Disse indstillinger skal udfyldes, for at din side bliver synlig på Google og i andre søgemaskiner, når dine brugere søger efter bestemte ord. SEO bestemmer også, hvad der står ud for dit opslag på fx Facebook og LinkedIn.

Gå ind på den specifikke side, som skal have udfyldt SEO-tekster. Vi anbefaler, at du tager siderne fra en ende af, og går alle sider igennem.

TIP. Husk at udfylde unikke beskrivelser på hver enkelt underside, som beskriver indholdet på selve undersiden.

Tryk på de tre streger ( ≡ ) yderst til venstre i menulinjen.

Vælg SEO / Analytics i oversigten.

Udfyld nu oplysningerne i de tilgængelige felter.

Gem ændringerne, og Udgiv hjemmesiden, når du er færdig.

Nu er der ikke andet at gøre end at vente. Google henter generelt de nyeste oplysninger med et par ugers mellemrum, hvis du har mange besøgende på din hjemmeside. Hvis du har færre besøgende, kan det sagtens tage lang tid.

Forklaring af hvert felt

Her får du lidt forklaring af de enkelte felter. De fleste af felterne skal sættes på hver enkelt underside. Nogle få indstillinger gælder på tværs af hjemmesiden.

Synlig for alle søgemaskiner
Denne indstilling skal foretages på sideniveau.
Dette angiver, om siden skal kunne ses via googlesøgninger. Hvis du sætter den til noindex eller Skjult for søgemaskiner, så vil den pågældende side ikke dukke op på Google. Bemærk, at 'noindex' også fjerner siden fra hjemmesidens sitemap.

TIP. Skjult for søgemaskiner er en frivillig indstilling, som søgemaskiner ikke behøver at respektere. Dette gør langt de fleste dog.

Titel (title)
Denne indstilling skal foretages på sideniveau.
Sidens title er den lille tekst som du kan se i din browserfane. Altså en lille tekst som kort, i overskriftsform, forklarer hvad siden omhandler. Det vil også være overskriften i søgeresultatet hos google. Her skal du også bruge dit keyword.

Emneord (søgeord / keywords)
Denne indstilling skal foretages på sideniveau.
Du kan med fordel indsætte dit/dine keyword(s) her, men google tillægger ikke denne del af metadata særligt meget værdi. I gamle dage var det vigtigt, men google ændrer engang imellem på deres måder at indeksere på ift. hvad google mener er relevant indhold.
Nøgleord skal separeres med komma (hus, bil, fly), og må helst ikke gentages.

Beskrivelse (description)
Denne indstilling skal foretages på sideniveau.
Beskrivelsen er den vigtigste metadata. Det er en tekst som er bedst lige omkring 155 tegn. Beskrivelsen vises under et søgeresultat i google. Igen skal du sørge for en god letlæselig tekst samt brug af dit keyword.

Upload Favicon
Denne indstilling gælder på tværs af alle sider på hjemmesiden.
Det lille ikon der vises i din browsers fane.

Billede til sociale medier
Denne indstilling gælder på tværs af alle sider på hjemmesiden.
Det billede, som Facebook, Twitter, LinkedIn, osv. viser, når man lægger et opslag op på de sociale medier.
Anbefalet størrelse: 1200 pixels x 627 pixels

Google Analytics ID
Denne indstilling gælder på tværs af alle sider på hjemmesiden.
Dit unikke bruger-ID fra Google Analytics kan indsættes her, hvorved du kan tælle antal besøgende, sætte nedetidsalarmer, se hvor godt din markedsføring virker over tid, osv.

Billedtekster (Alt Text)

Det er en rigtig god idé at give sine billeder en Alt Text, da det giver dig en bedre placering på Google. Alt Text er en beskrivende billedtekst, som Google kan indeksere. Det er smart, for så kan man søge efter billederne på hjemmesiden ud fra dine beskrivelser. Fx kunne en beskrivende Alt Text til nedenstående billede være: ‹Et barn ligger på en tandlægebriks med åben mund, imens en tandlæge efterser tænderne›.

TIP. Hvis du er omfattet af Lov om Tilgængelighed (offentlige og offentligretlige institutioner), så skal du udfylde Alt Text på alle dine billeder, hvori du beskriver billedets indhold nøjagtigt — til svagtseende eller blinde, der anvender skærmlæser. Vi har kun delvis understøttelse af Alt Text på billeder, da vores nuværende implementering desværre ikke virker med alle skærmlæsere på markedet.

Gode SEO Råd

Regel 1: Det kræver tålmodighed at blive fundet af Google, Facebook, Bing, Yahoo!, og de andre søgemaskiner.
Når du har skrevet nøgleord eller beskrivende sætning, så vær opmærksom på, at søgemaskinerne kun indekserer disse ord og sætninger en gang imellem. Derfor kan der gå flere uger, før din hjemmeside bliver fundet af Google, Facebook, Bing, Yahoo!, og de andre søgemaskiner. Faktisk kan der ifølge Googles officielle vejledninger gå helt op til 120 dage. Ventetiden afhænger af, hvor stor en indsats, du yder, og hvor meget trafik, du har på hjemmesiden.

Du bør fortælle Google, at din hjemmeside eksisterer ved at oprette dig i Google Search Console.
Facebook indekserer din hjemmeside en gang pr. 30 dage du kan gøre det manuelt her.

Regel 2: Søgeord skal skrives på alle sider!
Google kigger meget individuelt på hver enkelt underside, du har liggende på din hjemmeside, snarere end som en helhed. Det betyder at du skal lave SEO på alle de sider du ønsker at google skal indeksere.

Regel 3: Skriv sætninger — og ikke lange lister af søgeord — som mennesker kan forstå.
Google elsker indhold, men det skal være relevant indhold. Det hjælper ikke at skrive de samme søgeord 1000 gange, da søgemaskinerne identificerer dette som spam. Så vær hellere kortfattet og præcis, og skriv gerne sætninger, som beskriver indholdet på siden, og som mennesker kan forstå. Googles kunstige intelligens funder selv ud af, hvilke ord er de vigtigste.

Ved at navngive siderne, så kan du også være heldig, at Google gør således, når man søger på din hjemmeside, hvor undersider vises i søgeresultaterne. Dette kan dog ikke garanteres, at det virker, da det er Google, som bestemmer:

SEO i Classic

SEO På Sideniveau i Classic

Dette funder du under Sideindstillinger på hver enkelt side. Det kan alternativt være et tandhjul-ikon eller et blyant-ikon.

Derefter udvider du menuen Metadata, og udfylder din SEO dér.