Artikler om: SEO
Denne artikel er også tilgængelig på:

Google Search Console på din Bricksite hjemmeside

For at kunne bruge Google Search Console på din Bricksite hjemmeside, skal du opgradere til Premium og forbinde dit eget domæne.

Google Search Console er et rigtig godt værktøj til at følge med i din sides organiske performance. Dvs. indsigt i, hvordan dine besøgende finder din hjemmeside på Google.

For at komme i gang med Google Search Console, skal du følge nedenstående trin.

Start med at forbinde dit domæne til hjemmesiden

Udgiv derefter hjemmesiden — også selvom den allerede er udgivet.

Log ind på Google Search Console og opret en bruger, hvis du ikke allerede har en Google-konto.

Skriv dit domæne uden ‹www› i den grå boks med titlen Domæne (Domain).

Du skal indtaste hjemmesidens primære domæne; ellers får du fejl senere i processen. Hvis domænet indeholder accenttegn (herunder æ ø å), skal domænet angives i IDN-format, men vi kan desværre ikke garantere, at Google understøtter alle accenttegn.

Tryk Continue.

Du får nu et vindue, som ser således ud.

Kopier hele den lange TXT–kode med et tryk på knappen Kopier

Åbn Bricksites DNS Administration i en ny fane (har du brug for hjælp med dette trin, så kontakt Kundeservice).

Tryk på Ændre DNS ud for domænet, du er ved at verificere.

Vælg TXT i feltet Type.

Skriv et @ i feltet Host, eller efterlad det blankt.

Indsæt din unikke verificeringskode (google-site-verification=XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX) i feltet Indhold. Resultatet skal se ud som nedenfor.

Tryk på Opret Record.

Gå tilbage til Google Search Console, og tryk på Verify. Det kan tage 10–15 minutter, inden domænet kan verificeres.

Du får denne besked, hvis det lykkes.

Tryk på Go To Property.

Vælg menupunktet Sitemaps ude i sidemenuen til venstre.

I den øverste boks Add a new sitemap skriver du dit domæne i følgende format https://eksempel.dk/sitemap.xml.

Får du en fejl om "Couldn't fetch", så vent et minut og genindlæs siden. Er der stadig fejl, så skriv i stedet: https://www.eksempel.dk/sitemap.xml
Domæner med accenttegn skal stå i IDN-format.
Får du fortsat en fejl, kontakt Kundeservice.

Tryk på Submit.

Hvis du er forretningsdrivende: Vi anbefaler meget kraftigt, at du nu registrerer din forretning i Google My Business. Det fortæller Google, at din hjemmeside er aktiv, og at du går op i at blive fundet på Google. Du kan derudover lægge dit firmalogo op i søgeresultaterne, styre åbningstider, besvare kundeanmeldelser, og meget andet.

Selvom det ikke er nødvendigt, anbefaler vi, at du gentager denne procedure og registrerer alle dine sekundære domæner som separate domain properties i Google Search Console. Husk også at gå under alle sekundære domæneejendomme under Settings > Change of address og vælg dit primære domæne for at fortælle Google, så Google ved, at der er tale om sekundære domæner, som viderestiller til ét primært domæne.

Opdateret den: 23/01/2023