Billeder - Scrollingeffekter og Hovereffekter

Indhold.

Scrollingeffekter
Load- og Hovereffekter

Du har flere muligheder for at skabe en effektfuld interaktion med slutbrugeren, når du har billeder på din hjemmeside.

Scrollingeffekter, som giver dig mulighed for cool effekter, når slutbrugeren scroller på siden.
Hovereffekter, som fx viser tekst eller giver en effekt, når slutbrugeren holder musen over billedelementet.

TIP. Overvej dine effekter nøje, da de kan virke forstyrrende. Læs gerne vores Designguide, samt om EUs Webtilgængelighedskrav.

Scrollingeffekter

Herinde kan du vælge, hvordan billedet opfører sig, når man scroller på siden.

Normal

Billedet vil vises som et helt normalt billede på din side.

Fast

Bemærk. Efter en global opdatering af internetstandarderne er effekten Fast til dels stoppet med at virke i Google Chrome, Edge, Firefox og Opera. Den virker stadig i Safari (da Safari er bagud med opdateringer), men man kan opleve, at siden hakker i det, når man scroller på siden i Safari. Problemet har desværre ingen tidshorisont, og vi anbefaler derfor alle at opgradere til Bricksite 3.

Et fast billede vil altid vises i den fulde størrelse, og blive stående på siden uanset om den besøgende scroller op eller ned på siden:

Parallax

Et parallax-billede vil bevæge sig med en anden hastighed, når man scroller.

Parallax er hvis man fx kører i bil. Alt i forgrunden bevæger sig hurtigere, end ting længere ude i horisonten, fx månen. Det giver en cool effekt.

Load- og Hovereffekter

Du har mulighed for at teksten animeres, når man holder musen over et billede.

Gå ind i Elementindstillinger.

Under fanen Effekter kan du vælge effekter både ved indlæsning af elementet (Load f/x), og effekten når man holder musen over elementet (Hover f/x).

Opdateret den: 16/05/2022