Billeder - Beskæring og Filtre

Billedindstillinger

Når du indsætter et billede på din Bricksite hjemmeside, har du mulighed for vælge Billedindstillinger (den runde prik).

Derefter får du denne menu med Billedindstillinger.

Herinde har du mulighed for at uploade et af dine egne billeder, eller bruge et af de mange millioner gratis billeder i Mediebiblioteket med et tryk på en af knapperne.
Du kan flytte rundt på billedet ved at holde musen nede og trække i billedet.
Du kan også Beskære billedet ift. dets placering i billedholderen, så det fx altid tilpasser sig rammen/skærmstørrelsen, eller er zoomet ind.
Du kan fjerne billedet ved at trykke på Fjern Billede.

Beskæring

I beskæring har du mulighed for at vælge tre prædefinerede tilpasninger, og en zoomfunktion. Husk altid at tjekke, om resultatet ser optimalt ud fra tablets of mobiltelefoner.

Det er ikke muligt at anvende beskæringsfunktionerne samtidigt med effekterne ‹Fast› og ‹Parallax›. Disse er automatisk i fuld skærm.

Valgmuligheder

Størrelse: Zoomfunktion. Fx 25% zoom vil også være 25% zoom på en mobiltelefon, så billedet kan blive meget småt. Brug med varsomhed!
1:1 (frarådes): Billedet vises i originalformatet.
Contain: Hele billedet vises (men med bjælker enten til begge sider eller over/under afhængigt af skærmformat).
Udfyld (Standard): Billedet udfyldes i hele billedrammens bredde og højde, men det kan forårsage, at billedet bliver meget zoomet ind for at kunne skjule bjælkerne. Det svarer i øvrigt også til den indtilling, som TV'er ofte har til at skjule bjælkerne med.

TIP. Det anbefales at anvende Udfyld, da den viser indholdet pænest på alle skærmstørrelser, tablets, og mobiltelefoner. Men Udfyld kan også medføre, at tekst bliver beskåret. I disse tilfælde anbefales det, at du bruger Contain.
TIP. Det kan ligne, at Contain og Udfyld har samme effekt. Men på forskellige skærmstørrelser kan resultatet variere. Som tommelfingerregel har Contain bjælker og Udfyld skjuler bjælkerne. Se eksemplet nedenfor, hvordan Contain laver bjælker, når skærmstørrelsen ændres.

Opacitet og Billedfarve

Her kan du trække i slideren, for at ændre gennemsigtigheden på dit billede.

Opdateret den: 02/03/2021