Besøgsstatistik og Annoncering - Facebook Pixel

Du bruger en Facebook Pixel til at spore dine besøgende, så du kan vise dem målrettet markedsføring på Facebook. Du kender nok reklamerne på Facebook, fordi du har trykket på noget på en hjemmeside, og så pludseligt vrimler det med reklamer om det produkt på din facebookprofil. Det skyldes, at den hjemmeside, du har besøgt, formentlig har indeholdt en Facebook Pixel. Annoncering på Facebook kræver, at du køber annoncer — det er sådan, at Facebook tjener sine penge. Hvis besøgende afviser cookies på din hjemmeside, aktiverer Do Not Track, eller installerer en adblocker (annonceblokering), så har Facebook Pixel meget ringe til ingen effekt.

Hvis du ikke har brug for annoncering, men blot vil spore antallet af besøgende på din hjemmeside, så anbefaler vi, at du benytter Google Analytics i stedet for. Den nye version, Google Analytics 4, kan anvendes uden cookies, og så slipper du for at Facebook sporer dine besøgende og målretter reklamer til dem.

HUSK at overholde lovgivningen. Facebook Pixel lægger en eller flere cookies af typerne Statistik og/eller Markedsføring og indsamler/sporer slutbrugerens persondata, også til markedsføring, når du indsætter et analyseværktøj på din hjemmeside. Det er lovpligtigt indsætte et Cookiebanner og en Privatlivspolitik/Persondatapolitik på din hjemmeside, samt underskrive en Databehandleraftale med Facebook.

Deaktiver din adblocker / annonceblokering, hvis du bruger det i din browser. Disse går ind og blokerer for Facebook Pixel, hvilket giver fejl under opsætningen.

Log ind på Facebook Hændelsesadministrator.

Tryk på Add New Data Source og dernæst Facebook Pixel.

Indsæt en passende beskrivelse og skriv dit domæne i boksen der dukker frem.

Klik på Annuller.

Marker dit Pixel ID og kopier det.

Gå nu ind på din hjemmeside ved Bricksite. Klik på de tre streger ( ≡ ) i venstre side for at åbne den venstre sidemenu.

Vælg SEO/Analytics i oversigten.

Indsæt dit Pixel ID i feltet Facebook Pixel ID med dit operativsystems indbyggede tastaturgenveje.

Klik på Aktiver.

Udgiv hjemmesiden.

Opdateret den: 06/02/2022