Sidernes adresser / pæne URL'er skrevet af brugeren

Re:Sidernes adresser / pæne URL'er skrevet af supporteren
1) Navn eller tal i adresselinjen
Ved oprettelse af en ny side / et nyt menupunkt vil systemet automatisk tildele siden en unik adresse baseret på den side-titel, du angiver. Hvis du kalder siden "Kontakt", vil adressen til den specifikke side automatisk blive dit-domæne.dk/kontakt (eller bricksite.com/dit-site/kontakt). Ønsker du en anden adresse, kan du selv tilpasse den autogenrerede URL.
Under sideindstillingerne, kan du redigere sidens URL ved at klikke på "Sidens URL (adresse)..." under feltet "Menunavn". Sider oprettet før medio januar 2010 vil ikke være oprettet med en navngiven URL. Her vil siderne kun blive vist via et tal, fx "dit-domæne.dk?id=123". Du kan dog altid tilføje en såkaldt "pæn URL" efterfølgende.

2) Hvad sker der, når jeg ændrer en sides URL (adresse)?
Hvis du ændrer en sides URL, vil systemet automatisk gemme de tidligere URL'er for siden. Dette kan være smart, hvis dine besøgende fx har bookmarket den gamle URL og prøver at tilgå siden denne vej. Da din side nu er omdøbt, vil systemet automatisk kigge i historikken og finde frem til det nye navn for siden - og viderestille til denne (301 redirect).

3) Søgemaskineoptimering
I relation til søgemaskineoptimering kan det anbefales, at du navngiver dine siders URL'er efter de søgeord, du gerne vil findes på. En side om dit bilige brugte folkevognsrugbrød med alufælge, kunne således hedde "dit-domæne.dk/billigt-folkevognsrugbroed-med-alufaelge". Bemærk dog, at adressen her er mere søgemaskine-venlig, end den er venlig for en besøgende, der eventuelt vil indtaste URL'en.

4) Hvilke tegn og navne må bruges?
Når du angiver en sides URL, vil systemet automatisk undersøge, om den er ledig (dvs. at ingen af dine andre sider anvender URL'en). Hvis en anden side findes med samme URL, vil systemet tilføje tal, fx "kontakt-2". Dette kan du eventuelt ændre til "kontakt-mig" eller andet. Men grundlæggende vil systemet sørge for, at du ikke "overskriver" andre siders URL'er. Der anvendes en liste over tilladte tegn samt en liste over tegn, der vil blive omskrevet. Hvis angiver et tegn, fx ">", der ikke figurerer under tilladte tegn, vil det blot blive udeladt. Enkelte tegn som fx "æ", "ø" og "å" vil blive konverteret til "ae", "oe" og "aa". Hvis du fx ønsker "o" i stedet for "oe", skal du blot undlade at skrive "ø" og i stedet skrive "o". Du kan altid klikke på link'et udfor URL-feltet og tjekke, hvordan systemet vil gemme din indtastede URL.

5) Blog, webshop, mm.
De såkaldte "pæne" / navngivne URL'er (også kaldet semantiske URL'er) kan pt. bruges for dine almindelige sider (velkomstsider og standardsider). Det er ikke muligt at angive pæne URL'er for individuelle varer i et katalog, individuelle blog-indlæg eller en blog-side.
En mulig løsning i forhold til katalog-produkter er dog at oprette en side, angive en pæn URL, og derefter indsætte én udvalgt vare på siden (Indsæt --> Katalog --> vælg varen...).