Generel information om DNS skrevet af brugeren

Re:Generel information om DNS skrevet af supporteren
DNS er en forkortelse for Domain Name System (Domain Name Server, Domain Name Service) og her styrer man, hvordan domænet skal opføre sig og fortæller hvor domænet, mail på domænet og eventuelle sub-domæner skal pege hen.

Med vores DNS-modul ( tilvalg ) har du mulighed for følgende.

A-record ( Address-record )
Kan pege dit domæne eller sub-domæne mod en statisk IP-adresse. Der vil hos Bricksite altid være en A-record der peger mod Bricksite's primære IP-adresse.

CNAME ( Canonical Name Record )
Er et alias for en IP-adresse. Det bruges typisk hvis du ønsker at pege et domæne til en server eller domæne, uden at bruge en IP-adresse. Vi opretter som standard 2 CNAME-records ( www og en *-record ) og sikrer på den måde at besøgende der skriver www eller noget vilkårligt foran domænenavnet, kommer korrekt til hjemmesiden.

MX-record ( Mail Exchange )
Bruger man til pegning af e-mail for domænet. Du kan købe mail hos en 3. parts udbyder og pege din mail efter deres anvisninger. Har du mail hos Bricksite, opretter vi de korrekte MX-records.

TXT ( Text )
Mest benyttet til SPF-records (sender policy framework), men kan også benyttes til at bekræfte domæneejerskab ved brug af 3. parts ydelser der kræver dette.

NS ( Name Server )
Viser hvilke navneservere der er brugt til domænet. Disse records kan ikke redigeres eller fjernes.

SOA ( Start Of Authority )
Der kan kun være en SOA-record på et domæne. Den viser vigtige informationer om domænets DNS. Man kan ikke selv redigere i en SOA-record, og den opdaterer selv med relevant information.